TISDAG 8 OKTOBER

Vilken dag, vilken dag. Idag var det ännu bättre än i går. 

Template talk

Echo Swinford och Julie Terberg

Två tjejer i värdsklass. Så kompetenta både i teknik och design, här pratar vi under huven på PowerPoint. Så många fantastiska tips på hur man kan göra saker som man egentligen inte kan göra. Att använda platshållare till att skapa linjer och tonade plattor som är möjliga att flytta. Lite nya sätt att ställa färger och mättnad.

 • Infoga ritade plattor

  Maska bort det som inte ska ligga kvar av platshållaren

   

 • bättre placering av bild

  Bilden kommer att justera sig efter den nya beskurna platshållaren

 • bättre disposion

  Bilden kommer nu att centreras i den nya platshållaren

 • Maska bildplatshållare

  Med en rund platshållare försvinner hälften av bilden utanför satsytan när du infogar ett foto. Maska bort ytan som ligger utanför och bilden kommer att placera sig bättre

   

ask microsoft

Panel med Microsoft ansvariga för utveckling av PowerPoint. Vi alla fick möjlighet att ställa frågor om funktioner vi önskade, vart i processen de låg med vissa funktioner och hur planerna var framöver. Coolt om tusan och väldigt intressant, När timmen var över fick vi alla möjlighet att gå runt på olika stationer och prata. Maria och jag pratade med Shawn Villaron, Partner Group Program Manager, PowerPoint och visade vad vi gjorde hos oss i Sverige och hur han såg på framtidens Office och PowerPoint. Vi är nu ihopkopplade med några utvecklare av PowerPoint där vi kommer få möjlighet att ställa frågor direkt. 

Vi ställde frågan om stödlinjer som mäter ifrån sidans mitt och där det inte går att ändra nollpunkten. En av utvecklarna sa att det inte var en stor justering men att allt måste vara bakåtkompatibelt och att det kunde ställa till bekymmer. Men frågan blev ändå lyft. Vi pratade om formatmallar och då såg dom lite luriga ut och vi fick inget direkt svar. Vi kan ju alltid hoppas.

Paneldebatt

Marie Rehn, Shawn Villaron och Maria Åkerström

MArie och maria

marie

Måndag 7 oktober

I dag har vi varit på 13 olika seminarier. Vi fick naturligtvis dela upp oss då många låg på samma tid. Tempot var högt och allt är på engelska så vi fick spetsa öronen. Många väldigt bra föreläsare. Ett seminarium var med Cliff Atkins som pratade om storytelling. Mike Parkinson, Billion dollar graphics, föreläste om super-simple-slide design. så inspirerande och intressant. Att skapa enkla och proffesionella presentationer

The real value of visual storytelling

Cliff Atkinson

Ett bra seminarium om hur man berättar en story. Cliff pratade om ett ämne, plocka ut 3 viktiga hörnstenar, där efter dela upp dessa i ytterligare 3 delar och skriv manus efter det. Då får man en enkel och bra struktur.

Super-Simple Slide Design

Mike Parkinson

Hur kan man göra en presentation så enkel grafiskt som möjligt så att åskådarna förstår budskapaet på en gång. Att använda ikoner, thenounproject.com, istället för att skriva text. 

The future of presentations

Lia Barnakova

Lia visade var vi är i utveckligen inom presentationer. Att 3D redna är här är väl i sig ingen nyhet men nu är det inte bara dinosaurier utan riktigt skapade objekt som kommer visas. Figurer som inte bara snurrar utan också tar sig ur bilden. Det finns en funktion (på engelska) Coach som hjälper dig att analysera hur du presenterar, om du hummar för mycket....

Stockholm 4 oktober

PowerPoint för nördar, på fredag 4 oktober åker vi till Texas för 5 dagars konferens med bara PowerPoint. 200 personer är anmälda och det är mellan 15-20 seminarier per dag.