Kundcase

Användarvänliga mallar i PowerPoint och Word

No items found.

Varumärkesbyrån Kurppa Hosk skapade snygga skisser i InDesign för Intrums nya offertmallar. Rehngruppens uppdrag var att, utifrån skisserna, skapa mallar i PowerPoint och Word. Eftersom skisserna var komplexa blev det en rolig utmaning att skapa användarvänliga mallar av dem. Resultatet? Smart funktionalitet, enhetlighet, och självklart: Riktigt snygga mallar!

– 
Se demoSe liknande case

Uppdrag:

Utmaning:

Lösning:

Uppdrag

Från snygga skisser till mallar

Varumärkesbyrån Kurppa Hosk skapade snygga skisser i InDesign för Intrums offertmallar. Rehngruppens uppdrag var att göra ut dessa skisser i de program som Intrum använder. I detta fall var det PowerPoint och Word som passade kunden bäst. Utifrån skisserna skapade vi en PowerPointmall och två Wordmallar i olika format. Anledningen till att vi skapade mallarna i både PowerPoint och Word är att varje användare ska ha möjlighet att arbeta i det program som de själva föredrar.

Utmaning

Komplexa mallar som ändå är lättanvända

Eftersom Intrums offerter används som en form av marknadsföring var det viktigt att behålla deras snygga utseende. Det gjorde arbetet med att producera dem i Word och PowerPoint riktigt pilligt. Eftersom det var viktigt att resultatet ser proffsigt ut fanns det risk för att mallarna skulle bli komplexa. Samtidigt vet Rehngruppen att grunden för ett snyggt resultat är lätthanterliga mallar, som användaren faktiskt förstår hur den ska använda.

Lösning

Hjälpsamma funktioner i Word och PowerPoint

För att mallarna skulle behålla dess proffsiga utseende, men ändå vara lättanvända, använde vi många knep och funktioner i Office. Mallarna innehåller många innehållskontroller, platshållare och mallade layoutsidor. Alltid med tanken om igenkänning, kontinuitet och användarvänlighet i bakhuvudet. Eftersom funktionerna används enhetligt i alla mallar kan användaren enkelt lära sig dess uppbyggnad.

Mallarnas innehållskontroller (platshållare för text) gör att all text automatiskt får rätt storlek och teckensnitt. Dessutom skapade vi exempelsidor som gör att användarna kan få inspiration till att själva skapa innehåll. I PowerPoint kopplade vi mallens bildplatshållare till Intrums bildverktyg. Det gör att bilderna alltid har Intrums manér och att de har god upplösning.

No items found.

Fler kundcase