Kundcase

Möbelkatalog i Excel

No items found.

Skapa skräddarsydda kataloger med produktbilder i Excel

– 
Se demoSe liknande case

Uppdrag:

Asplund behövde en interaktiv prislista med funktionalitet för att enkelt kunna redigera och mata in nya produkter. Idag arbetade man i Indesign vilket innebär att varje uppdatering medförde omfattande förändring i hela dokumentet, som behövde göras manuellt. Arbetet var tidskrävande och saknade automatisering.

Utmaning:

Alla produkter behövde ha olika attribut, som färg, mått och material, och dessa skulle vara lätta att uppdatera. Dessutom behövde listan kunna skrivas ut, i sin helhet eller delar av den. Kunden ville också att allt detta skulle kunna styras från en meny. Kunden önskade övergå till Excel från Indesign, och i och med det såg vi möjlighet att utöka lösningen med bland annat en bildfunktion så att varenda beståndsdel av listan skulle kunna skötas i en och samma fil.

Lösning:

Med hjälp av lite finurlig VBA-programmering skapade vi en lösning som använder sig av s.k. Userforms för att mata in produkter, justera priser, samt välja utskrift. Även användare med mindre kunskap i Excel kunde nu använda lösningen eftersom menyfliken gjorde lösningen intuitiv och tydlig. Prislistan kan även helt eller delvis exporteras som PDF. PDF-sidorna genereras i sin tur från en mallsida med hjälp av olika formler som hämtar indata och information gällande produkter som inkluderas vid vald utskrift.

Lösningen gav önskad användarvänlighet och en trygghet för användaren eftersom hen inte behöver avancerade kunskaper för att använda lösningen eller justera produkter.

No items found.

Fler kundcase